”Create Yourself staat voor het transformeren van levens en het inspireren van onze dierbaren om hetzelfde te doen.” – Roy Pieper (Eigenaar Create Yourself)


Roy wie?
Zo lang als dat ik me kan herinneren, was ik enorm klein en dun, met een totaal lichaamsgewicht van 47 kilogram (!). Gedurende mijn jeugd kreeg ik hier dan ook veel opmerkingen over en werd ik vaak als laatste gekozen voor sportteams. Toen besloot ik dat dit was zoals ik altijd zou zijn. Toch werd ik het zat. Uiteindelijk begon ik mijn zelfopgelegde geloof dat ik nooit zou kunnen veranderen in twijfel te trekken. Waarom zou ik mager en zwak zijn? Omdat anderen dit mij constant vertelden? Omdat ik dit mijzelf vertelde? Ik wilde dit veranderen, en ik gíng het veranderen.


Hoe ben je begonnen?
Sinds mijn eerste keer in de gym, Valentijnsdag 2009, was ik verslaafd. Ik was vastbesloten om het lichaam te bereiken dat ik zo graag wilde hebben. Ik kwam echter tot de conclusie dat ik mijn kennis moest verbreden en meer moeite moest doen dan ik had verwacht. Dit ging verder, en verder, totdat ik besloot om er mijn levenswerk van te maken om de beste versie van mezelf te worden. In 2014 stond ik voor het eerst op een bodybuildingpodium, waarbij ik een top-6-positie claimde. Mijn doel was bereikt, en toen ik achterom keek waren mijn grootste onzekerheden verdwenen.


Wat heb je geleerd?
Na mijn eerste bodybuildingwedstrijd heb ik diverse wedstrijden gedaan, waarin ik altijd top-6 plaatste. Desalniettemin was het niet het eindresultaat dat voor mij het meeste betekende, maar de persoon die ik was geworden gedurende het proces. Deze weg van ‘het streven om de beste versie van mijzelf te zijn’ stelde me in staat om waardevolle lessen te leren die van toepassing zijn op talloze levensscenario’s. Ik werd vastberaden om de beste waarde voor anderen te kunnen zijn als het gaat om het transformeren van de levens van anderen. Zodoende besloot ik een carrièrepad in deze richting te creëeren.


Wat doe je nu?
Binnen Create Yourself richt ik mij op de transformatie van levens van anderen. Ik ben een groot voorstander van het ”practice-what-you-preach”-concept. Oftewel, hetgeen dat ik adviseer, heb ik ook zelf ervaren. Ik verdien mijn geld met de dingen waar ik van hou. Momenteel werk ik als fysiotherapeut en personal trainer. Daarnaast ben ik docent voor diverse opleidingsinstituten (EREPS- en/of NL-actief-gecertificeerd), waarin ik mijn passie voor het vak deel en toekomstige fitnessinstructeurs en personal trainers begeleid naar een carrière in de sport. Tot slot volg ik de universitaire masteropleiding ‘Strength and Conditioning (MSc)’ in Londen, Verenigd Koninkrijk. Dit om mijn kennis verder te verbreden, waardoor ik nog meer kwaliteit kan leveren.


Wat maakt Create Yourself uniek?
Gegarandeerde resultaten. Niemand heeft ooit gefaald om zijn/haar doelen te bereiken onder mijn supervisie. Ik heb er mijn levenswerk van gemaakt om elk aspect van training, voeding en gedragspsychologie te onderzoeken, dus dat hoef jij zelf niet te doen. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige dat jij hoeft te doen om jouw doelen te bereiken, is het uitvoeren van je persoonlijke plan(nen). Plus, terwijl je de beste versie van jezelf wordt, zul je vele anderen inspireren om hetzelfde te doen! Go be awesome!